Tessa IJzermans

Sinds 1989 ben ik als psychotherapeut werkzaam en ik voel mij nog steeds bevoorrecht telkens opnieuw het vertrouwen van cliënten te genieten en een poosje met ze mee te mogen lopen. Psychotherapie werkt beter als een vertrouwensband kan worden opgebouwd. Dat hoeft niet vanzelf te gaan en kan soms tijd vragen.
De ene cliënt is tevreden en gebaat met een korte therapie, anderen moeten, of willen, verder gaan, weer anderen maken een veranderingsproces van a tot z af. Dat maakt mijn vak fascinerend. Niet alles kan met psychotherapie genezen of opgelost worden; toch komt het zelden voor dat er niets te bereiken valt.

Ik ben opgeleid in de psychotherapeutische specialismen:
• Gedragstherapie
• Cognitieve therapie
• EMDR (traumatype 1)
• Relatietherapie
• Systeemtherapie
• Groepspsychotherapie

Werkervaring

Als psychotherapeut ben ik in 1989 geregistreerd in het B.I.G. register (Wet Beroepen In Gezondheidszorg). Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd.
Vanaf 1974 was ik 20 jaar werkzaam bij RIAGG Breda met volwassenen, adolescenten en kinderen, in de functie van groepstherapeut, relatie- en gezinstherapeut en gedragstherapeut.
Vanaf 1991 was ik eigenaar en hoofdbehandelaar van een groepspraktijk voor psychologen en psychotherapeuten.
Sinds 2006 werk ik solo in mijn praktijk, als psychotherapeut en als supervisor en leertherapeut voor zich specialiserende psychologen.

Specialistische Lidmaatschappen:

Lid-specialist Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP)
Supervisor en Leersupervisor Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie
Supervisor, Leertherapeut en Opleider Vereniging Cognitieve Gedragstherapie (VGCT®)
Lid Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG)

Veilig

Bij de afsluiting van een therapie vertellen mensen mij vaak dat zij zich veilig hebben gevoeld vanwege een professioneel klimaat waarin zij zich serieus genomen voelden; dat zij op moeilijke of pijnlijke momenten onvoorwaardelijke betrokkenheid ervoeren, dat de sfeer prettig was, ook vanwege de ruimte voor humor en relativering.

Voor eventuele vragen neemt u contact op via het contactformulier.